Türkiye Pickleball

Türkiye Pickleball olarak Trükiye de pickleball’un yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor. Her yaş grubuna hitap eden öğrenmesi kolay olan pickleball sporunun yaşam boyu spor alışkanlığı edinilmesi, sosyal etkinliklerde oynanması ve performans sporu olarak uygulanabilen eğlenceli bir spor branşıdır. Türkiye’de Pickleball Eğitimlerinin yaygınlaştırılması için okullarda, spor sahalarında, eçık alanlarda ve kurumlarla iş birlikleri yaparak sosyal alanlarda oynanması için projeler yapılmaktadır. Pickleball’un Okul sporlarına alınması ve öğrencilerin oynamalarına olanak sunmak için pickleball Türkiye Temsilcisi Davut GÜNGÖR, pickleball ürünlerininde Türkiye de üretilmesi için çalışmalara başladı. Pickleball maçları ve pickleball turnuvaları düzenlemek için de çalışmalar yapan pickleball Türkiye temsilcisi Davut GÜNGÖR, yakın zamanda ulusal ve uluslararası turnuvalar organize etmeyi planlamaktadır. Uluslararası Pickleball Federasyonu İFPickleball (USA Pickleball) ile iş birliği yapılarak pickleball’un tüm dünya da yaygınlaşması ve Türk sporcularının yetişmesi içinn çalışmalar yürütülmektedir. Yakın zamanda tüm Türkiye’de başlayacak Pickleball oyunu için kurumlarla iş birliği çalışmaları yapılmaya başlandı.

Pickleball Nedir: Pickleball, masa tenisi, tenis, badminton sporunna benzeyen ve tüm spor branşlarından öğrenmesi kolay ve eğlenceli olan bir spor branşıdır.

Pickleball Saha Ölçüleri: Pickleball sahası 13.41 m boyu 6.10 m eni olan açık ve kapalı sahalarda oynanabilenn bir spor branşıdır. Pickleball Raketi: Pickleball raketleri tahta ya da fiber den yapılan hafif bir materyal dan yapılmaktadır.

Picklebaall Topu: Pickleball topu plastik, delikli ve hem raket hem de zeminden sekme özelliği bulunan bir toptur.

Pickleball Filesi: 091 m dir.

ickleball

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir